2009-11-19
姑姐请食饭,佢知道我同妹妹中意食海鲜,所以一早book左位,同海鲜买手(娜姐)订左4个人,每人$400!!e间海鲜店,佢极力推介,因为佢已经同朋友黎过好几次,都觉得唔错,海鲜够新鲜,而味道又唔错!!一坐低就已经有 酸姜皮蛋 :皮蛋系流心货,好正上菜既时间好快,坐低左一阵,唔洗好耐已经有得食!蒜蓉粉丝蒸元贝:好大只,蒜蓉好香有淡淡既牛油味豉椒炒蛏子皇 :蛏子皇既肉好爽甜,大大只,一只要分好几啖先食得晒,豉椒既味又唔会太辣清蒸鲍鱼 : 蒸得岩岩好,唔会话好老食唔到!避风塘炒蟹 :配料过咸,但只蟹唔够味!只蟹好大只,d肉好甜海鲜汤 : 有好重既鱼味,皮蛋,好多配料系入面,清甜之极椒盐濑尿虾 :要用胶剪先开到黎食,平时濑尿虾既尾部系冇肉食既,但因为e家体型太大,所以连尾部都啖啖肉,好正牙芝士龙虾+伊面底 : 龙虾既肉好爽,可以话系啖啖肉,芝士既稠度岩岩好,而味道都好正,好香滑咕噜肉 :酸酸甜甜,炸得好脆!但由于系近尾先黎,所以食唔落炸乳鸽 : $20一只,要左2只,真系好细只炸馒头 : 又系由于迟黎既关系,所以冇食到桂花糕:很多桂花,甜甜地唔错男友生日黎e度一流,期待一月既来临
一坐低就已经有 酸姜皮蛋 :皮蛋系流心货,好正
上菜既时间好快,坐低左一阵,唔洗好耐已经有得食!
蒜蓉粉丝蒸元贝:好大只,蒜蓉好香有淡淡既牛油味
清蒸鲍鱼 : 蒸得岩岩好,唔会话好老食唔到!
避风塘炒蟹 :配料过咸,但只蟹唔够味!只蟹好大只,d肉好甜
海鲜汤 : 有好重既鱼味,皮蛋,好多配料系入面,清甜之极
咕噜肉 :酸酸甜甜,炸得好脆!但由于系近尾先黎,所以食唔落
炸乳鸽 : $20一只,要左2只,真系好细只
炸馒头 : 又系由于迟黎既关系,所以冇食到
桂花糕:很多桂花,甜甜地唔错
男友生日黎e度一流,期待一月既来临