2021-03-02 400 浏览
一路有食开锅心粥底火锅,因为有我最钟意食嘅海鲜🦞,仲可以打边炉烚吓烚吓咁好开心!最近仲嚟个锅心粥底火锅 x 鉄火堂 crossover,暂时只喺锅心粥底火锅佐敦店有刺身柜☺️,佐敦锅心粥底火锅,除左有海鲜粥底火锅之外,仲有吞拿鱼剌身食! 一次过满足晒我嘅愿望!一于去试一试😋!一入去就见到有个刺身柜放满咗好多唔同款式嘅刺身!我试咗吞拿鱼、三文鱼、赤贝同甜虾刺身!最钟意吞拿鱼刺身、非常新鲜无腥味,即㓥原条蓝旗吞拿鱼果然唔同啲!粥底套餐非常丰富包括7款海鲜、8款边炉配料、3款时蔬!海鲜:蟹、龙虾🦞、沙白、蛏子、带子、虾🦐、花甲、多宝鱼...✨海鲜全部啖啖肉,好鲜甜!原来佢哋号海鲜系每日由流浮山新鲜运到嫁!上台嘅时候啲虾仲系咁跳😂边炉配料:鸡丸、鸡滑、响铃、肥牛、花胶仔、金菇、萝卜片、蟹柳....✨配料选择多,我钟意食嘅配料都有齐,而且份量又多又新鲜,食到好饱好满足🥰时蔬:粟米🌽、芋头粒、南瓜粒食完所有配料,服务员会帮忙煮粥,两三下手势就搅掂啦!时蔬捞埋落粥底度煲,加埋之前嘅海鲜同火锅配料精华,粥底变得非常鲜甜,无落味精都非常美味!食完一碗又一碗!😋😋值得一赞嘅系店内环境非常之干净,佢哋使用日本

粥底套餐非常丰富包括7款海鲜、8款边炉配料、3款时蔬!
海鲜:
蟹、龙虾🦞、沙白、蛏子、带子、虾🦐、花甲、多宝鱼...

边炉配料:
鸡丸、鸡滑、响铃、肥牛、花胶仔、金菇、萝卜片、蟹柳....

时蔬:
粟米🌽、芋头粒、南瓜粒

,无落味精都非常美味!食完一碗又一碗!😋😋

值得一赞嘅系店内环境非常之干净,佢哋使用日本食用级消毒喷雾消毒饮食用具!大家可以安心光顾!

价格:锅心粥底火锅$200/位 免加一,加$20仲可以转龙虾。「刺身价钱按照gram计算,每盒约$38-$88左右~」