2021-09-26
今日同好姊妹食omakasa🧡撑枱脚。餐厅位置唔多, 大概10几个到,加上价钱属于唔算太贵,但质素高,所以都算难book位㗎。👨🏻🍳Michael 师傅先为我哋准备两个前菜,🥬麻酱菠菜、茶碗蒸配上鲍鱼汁🥚嫩滑蒸蛋,好清甜🤤。今次拣咗 🍣稻.特选寿司十贯寿司包括有赤贝、甜虾、鱿鱼、北海道带子、Tai立鱼、深海池鱼、剑鱼腩、中拖罗、鲭鱼寿司同埋白子海胆。味道淡到浓味,除咗鲭鱼寿司之外,其他寿司都鲜甜并且无腥味😚赤贝嘅爽口弹牙,同埋9月至10月先至有嘅剑鱼腩寿司,油脂丰富,果然不时不食🤤白子海胆寿司好嫩滑鲜甜,海胆味道浓郁,双重享受😌。无论系寿司嘅醋饭、定系刺身嘅新鲜,都睇得出Michael师傅功力深厚、对出口质素有要求。而且店员服务殷勤而且对料理熟悉,系今时今日嘅香港实在难能可贵🧡
今次拣咗 🍣稻.特选寿司十贯