见好耐无食过老夫子,又再黎呢度,但今次约埋朋友黎食Lunch。呢度系老夫子主题餐厅,连个餐牌都系老夫子个样。真系坐度边,都有老夫子同佢既朋友陪你食饭。Lunch Set有呢啲,都好多种类拣,仲有牛扒,当然系我最爱!点咗呢个饮品,跟餐加HK$18,系热情果鲜果冰茶。佢另一个名叫做「十万火急」!XDDD就连个茶都好有心思,生果另上,俾你加入个冰茶度。而且,就算粒冰都系有生果架!咁样饮,就唔怕啲冰融咗,令个茶变淡味啦。餐汤,我哋都拣咗白汤,即系忌廉汤。而个包包,就好鬼软熟,也是这里值得加分的地方。绝不晬雪到硬一硬又唔好食的餐包哦~两个都系牛魔王,所以点了两款牛的Lunch Set!呢一味,系「板烧美国西冷配薯菜」,HK$98好似Lunch会觉得贵?但牛既质素绝对令你觉得值!因为牛扒好靓,而且够晒大块呢!夜晚都黎食过,同Lunch一样质素的牛,但Lunch Set价钱平一半有多哦!你睇,半成熟度刚刚好,也是最好食的时候。不会韧,够Juicy而且多肉汁。而个薯菜,也不是一条条的薯条咁简单。反而系紫薯波波呢~~另一款,系这个和风一口牛,呢个仲抵!HK$68咋!超抵食!而份量都唔少架!用上和牛,但系

两个都系牛魔王,所以点了两款牛的Lunch Set!

用上和牛,但系整成一口一啖的牛柳粒Size!牛的肉质嫩滑,而且牛味浓,酱汁配合刚刚好!呢个价钱简值好味又抵食!

净食Lunch唔够喉,我哋再点埋小食!

呢个叫「耐人寻味」既,其实系「瑞士汁烧乳鸽」。烧得红烧金黄,而且仲好入味。肉嫩骨软,Yummy~~ HK$98一只~

百发百中,指既系法式焗田螺 HK$80。即叫即整,所以要啲时间去焗,但好味又够香。食起上黎配埋个薯溶底仲正!
  • 和风一口牛
  • 板烧美国西冷配薯菜