2023-03-07 224 浏览
情人节同老公去咗旺角朗豪坊Bistro Bloom食饭庆祝👩🏼‍❤️‍👨🏻餐厅概念来自于巴黎众多嘅小酒馆🇫🇷🥖🥂Bistro Bloom希望营造出轻松悠闲嘅气氛🥰特别加入法式露天小馆嘅感觉🤩好似去咗法国咁✈️🇫🇷餐厅主打半自助餐套餐配上传统美味嘅小酒馆式主菜🍽️亦提供多款唔同轻食,好似沙律、意粉、三文治、甜品、特色饮品等😍半自助餐有自选主菜、自助沙律头盘 、精选汤、饮品同厨师推介甜品任选🤩自助吧有好多食物可以拣选,好似海虾、蓝⻘⼝、蚬肉、多款沙律、芝士、火腿、scone等等😛甜品有多款选择,好似tiramisu、朱古力挞、啫喱糖、蓝莓芝士蛋糕、牛乳布丁等等😍我自己最钟意瑞士薯仔沙律同火腿酸瓜芝士通粉沙律😚仲有野菌忌廉汤,浓郁野菌味🍄🐮极黑和牛板腱扒其中一款主菜拣咗极黑和牛板腱扒🥩配上法国拉克莱特溶岩芝士🧀店员即场喺客人面前,将热辣辣嘅巨大芝士刮下😍SRF极黑牛由⽇本和⽜同美国顶级安格斯⿊⽜所繁殖嘅品种🐮有日本和牛细致嘅油花,亦有美国安格斯牛嘅浓厚肉味🥩加埋浓郁芝士,每一啖都相当滋味🥳拣呢款套餐仲会送白酒或红酒一杯添🥂🍷🐮美国品牌特级肉眼牛扒另一款主菜拣咗美国品牌特级肉眼牛扒🥩肉质嫩滑,味道浓

🐮极黑和牛板腱扒

🐮美国品牌特级肉眼牛扒
另一款主菜拣咗美国品牌特级肉眼牛扒🥩肉质嫩滑,味道浓厚油花分布均匀🤩鲜嫩多汁,好大块够足料😛除咗牛扒外,亦可以拣猪手、鱼柳、鸡、意大利饭、意粉等等,好多选择🤩