2009-11-22 90 浏览
原本一家高高兴兴庆祝生日, 但就食到:一肚气~事原妈妈一早去到呢酒楼饮早茶, 觉得d野食唔错又唔贵就提意去食晚饭, 一家去到服务员都算有礼貌, 又介绍我地食呢个果个咁, 我地见象拔蚌刺身都几抵, 3斤$298, 所以就叫左, 但象拔蚌刺身切条系好甜, 好爽, 比一般切片好食好多, 所以就叫厨师咁整, 之后再叫左羊腩煲, 蒸芝麻斑, 两个煲仔饭~羊腩煲: 一般, 冇咩特别~蒸鱼: 原条蒸, 一定足料, ok大条, 仲几甜, 但系d肉好散~煲仔饭: 好好味, d腊肉腊肠唔臭又足料, 都系$40, 正~至于象拔蚌刺身...... 完全唔明点解等左成个钟先有, 眼见在座都唔系叫呢个菜, 都应该... 而且切条象拔蚌都唔驶咁耐挂?!?!?! 唉~ 或者唔够师傅la... ...算~!! 但见到条象拔蚌就真系佛都有火~!!! 明明话3斤, 请问呢廿几条象拔蚌(有一半系内脏)又有几两?!?! 问下经理(其实都知实有籍口), 呀经理话: 够ga la, 呢度系3斤ga la, 呢d系水蚌, 会出水ga, 你地又要切条咪少d law, 人地所以钟意切片law, 贪佢靓d丫ma~ 第一, 果廿几条野, 就
原本一家高高兴兴庆祝生日, 但就食到:一肚气~

羊腩煲: 一般, 冇咩特别~

至于象拔蚌刺身...... 完全唔明点解等左成个钟先有, 眼见在座都唔系叫呢个菜, 都应该... 而且切条象拔蚌都唔驶咁耐挂?!?!?! 唉~ 或者唔够师傅la... ...算~!! 但见到条象拔蚌就真系佛都有火~!!! 明明话3斤, 请问呢廿几条象拔蚌(有一半系内脏)又有几两?!?! 问下经理(其实都知实有籍口), 呀经理话: 够ga la, 呢度系3斤ga la, 呢d系水蚌, 会出水ga, 你地又要切条咪少d law, 人地所以钟意切片law, 贪佢靓d丫ma~ 第一, 果廿几条野, 就算点出水, 都唔会得返几两挂?! 第二, 叫得你切条既客一定系食开先或者识食会咁整la, 其实系出面食海鲜就预左会呃秤, 但都唔好咁离谱la, 你真系当人未食过丫定当人盲呢?!?! 最后我地一5人食左$7xx, 价钱唔系重点, 系令人好失望~

其实呢间酒楼野食不过不失, 但论海鲜就...... 大家尽量小心la~

给福苑渔港的话: 下次呃秤都要睇人呃, 呃都唔好咁离谱, 香港仲有好多识食之人
2009-11-22
庆祝纪念