2019-10-27
前几日男朋友生日,一于食餐好既,佢就建议去食和牛放题,咁就黎近近地既但马屋豪一次我地晚市食,星期五6:15pm用手机拎飞,黎到7:35pm先入得,真系好爆,记得要预早少少~今次拣左$309/人既日本产黑毛和牛及北海道梦之大地豚既放题,入座起计时90分钟,时间尚可,唔会太赶~好快店员就拎左两碟和牛同一碟豚肉过黎,就咁睇呢碟和牛色泽一般,但雪花尚算分布平均,肉质都唔错~而豚肉色泽相对靓,无乜猪膻味,好食!但第二次refill牛果时中左伏,店员竟然比左其他较低级数既牛,无咩雪花,而且肉质鞋口,同和牛天渊之别,完全浪费quota,很不爽同店员理论后,佢地比番应有和牛比我地,雪花超靓,食落入口即溶~当晚我同男朋友每人食左好多碟和牛,加一碟浪费quota既牛,同埋总共3-4碟既梦之大地豚,其他配料无食过咁滞,非常饱!如果大家都想回本既话,建议一入座可以先食雪糕~~当晚我一座就食左焦糖麻糬味雪糕,一黎无人排,二黎可以等汤滚,真系分秒必争!整体黎讲,食物质素高,但店员有少少古惑,有时refill既食物会货不对办
北海道梦之大地豚
严选牛肉