2022-07-18
关注All Day Breakfast (ADB)嘅朋友一定有听过九龙城呢间餐厅嘅人气龙虾ADB! 味道好,而且分量多,重点系价钱合理!唔怪之得长期位于ADB关注组嘅榜首🏆———————————————————————🍽️超级猫头鹰全日餐($208/龙虾半只;$248/龙虾一只)第一次黎到一定要叫招牌龙虾ADB! 呢个分量,两个人share岩岩好👯♀️ADB除左大大只龙虾外,其余配料都非常丰富!色彩缤纷,见到都觉得好开胃!虽然呢个价钱系无可能食到新鲜龙虾,但即使系急冻龙虾肉质都keep到弹牙、鲜甜,而且肉同虾膏都一样多!以呢个价钱黎计,绝对系超值之选🌟另外ADB嘅配料亦都系水准之作!🔸大啡菇、扒番茄以牛油煎香,火候恰到好处,依然保留到蔬菜嘅水分。🔸Creamy嘅蟹肉牛油果加上香脆嘅多士,配上香甜嘅粟米,口感非常有层次。🔸松软Muffin配流心班尼迪蛋加腌三文鱼,咸咸香香,味道一绝!食埋烟肉、香肠、薯饼、沙律等,真系非常满足! 另外一提嘅系,呢度嘅☕️咖啡亦都好好饮,香浓唔苦涩。喺食完一番高热量嘅食物后,以一杯Americano(套餐加$10)作结尾实在是完美!———————————————
———————————————————————
ADB除左大大只龙虾外,其余配料都非常丰富!色彩缤纷,见到都觉得好开胃!虽然呢个价钱系无可能食到新鲜龙虾,但即使系急冻龙虾肉质都keep到弹牙、鲜甜,而且肉同虾膏都一样多! 以呢个价钱黎计,绝对系超值之选🌟
另外ADB嘅配料亦都系水准之作!
食埋烟肉、香肠、薯饼、沙律等,真系非常满足!
———————————————————————
整体黎讲,呢度龙虾ADB CP值真系好高,非常推荐!餐厅亦都细心定附上剪虾铰剪方便顾客剥食龙虾。
不过要留意,假日无论街坊定街客都会好多人黎叹ADB,记得去之前打个电话预约~之后约定朋友黎叹个靓ADB啦!
推介指数:💛💛💛💛💛
📌注意事项:
- 设加一服务费
- 假日人气高企,记得打电话预约!
- 跟餐饮品只有一杯,第二杯须付正价