2017-11-13 38808 浏览
以前食放题都离唔开果几间,主要原因都系价位相对低,质素又唔差,不过食得多都想转下食下第二间,极尚大瀛喜虽然价钱贵少少,但食物质素都得到唔少人喜爱,所谓一分钱一分货,今次同朋友就黎左呢到豪食XD 大瀛喜都有几间店,但升级版「极尚大瀛喜」就暂时得三间,同朋友黎左铜锣湾呢间,最多人食之余又就脚。7点左右黎到已经坐满咁济,好彩我地两个BOOK 定位先可以轻松入去,如果唔系黎到冇得即刻食。坐低之后都会循例周围行下睇下有咩前菜等等,呢到就有啲炸薯角、薯条既食物,不过呢啲都系拎一两条就要停手。甜点位,有马卡龙、脆片、软糖等等,主要都系吸引小朋友去拎,对我地黎讲,目标不在这XD饮品位,选择就真系比出面多好多,而且大部份系7仔买都要$10以上,椰青水就成为左我地头号目标,成餐都只饮呢款,哈哈!前菜拎左海蜇、芝麻八爪鱼、螺头等等,食落味道都唔错,八爪鱼好有咬口,为食刺身打好个底~点餐纸图文并茂,差唔多款款都有样睇,而且熟食选择好多,但两人食又唔敢嗌太多。刺身件件都新鲜弹牙, 三文鱼口感好唔肥腻,甜虾相对地大只,腥味唔算劲,虎虾新鲜爽弹,其他都唔错!寿司饭大小适中,岩岩好被刺身包裹住,火炙系列通常都系最常嗌
所谓一分钱一分货,今次同朋友就黎左呢到豪食XD

刺身

火炙寿司

寿司饭大小适中,岩岩好被刺身包裹住,火炙系列通常都系最常嗌,因为焦炭味道令我著迷,呢间都会有少少
天妇罗

天妇罗,嗌左虎虾、蟹棒、秋葵,天妇罗炸粉适中,所以食落去够脆口,而且虎虾同蟹棒都好大只,可谓啖啖肉!

甜品方面,我地就拎左乳酪雪糕同雪米糍作今餐既完结,乳酪雪糕质地有少系沙冰口感,酸中带点甜,感觉不错吃,
而雪米糍就同平时放题食开既一样,普普通通~
刺身
火炙寿司