2020-06-15 428 浏览
好一段时间冇入元朗食嘢,地胆朋友带咗我去呢间超抵食嘅海鲜餐厅,主打蒸气海鲜套餐。餐厅有几款海鲜套餐,我哋拣咗$298嘅黄金套餐,海鲜拼盘好丰富,非常吸引。侍应消毒餐具之后先为我哋加入粥底,有瑶柱丝同南瓜粒。澳洲龙虾尺寸唔细,肉质结实弹牙,仲有鲜黄色嘅虾膏,好鲜甜。带子尺寸亦唔细,鲜甜美味。鲍鱼更加系大大只,肉厚弹牙,而且清洁得非常干净。蚌类同元贝味道鲜甜,贵妃蚌更加系非常爽口。海虾唔算好大只,但胜在鲜味十足。象拔蚌超巨型,而且好新鲜,肉质爽口弹牙,一啖放哂入口非常满足。重头戏当然系奄仔蟹,每人一只,大大只仲要有膏,肉质亦好实净。完成种类丰富嘅海鲜之后,当然要食返啲蔬菜,蔬菜份量刚刚好,而且都几新鲜。最后当然唔少得食埋吸收哂精华嘅粥底,鲜甜得嚟唔会太咸,味道啱啱好。今餐食得非常满足,侍应服务一百分,食物蒸得啱啱好,换碟亦换得好频密,重点系平日唔需要加一,三百蚊有找就食到咁丰富嘅海鲜大餐,性价比好高,又一次证明要食得豪唔一定要消费高!

侍应消毒餐具之后先为我哋加入粥底,有瑶柱丝同南瓜粒。

澳洲龙虾尺寸唔细,肉质结实弹牙,仲有鲜黄色嘅虾膏,好鲜甜。

带子尺寸亦唔细,鲜甜美味。

鲍鱼更加系大大只,肉厚弹牙,而且清洁得非常干净。

蚌类同元贝味道鲜甜,贵妃蚌更加系非常爽口。

海虾唔算好大只,但胜在鲜味十足。