2018-01-02
今天去左铜锣湾行街买圣诞礼物,圣诞一黎到又系送礼既时侯,每次唔知买乜好,我就会揾我个好朋友去到处逛,佢成日俾到意见买礼物。烟熏生蚝$88要豪气d,当然要叫生蚝啦。依到既生蚝好特别,唔系一般普通即开既生蚝就算,而系有烟过熏既生蚝,好夸张啊!打开个盖,烟熏味冲埋黎,好香好特别啊。生蚝来自外国,有一种浓味一种淡,两种味道!香烧法国春鸡$108我原本谂烧春鸡系好大只,但原本系唔太件,食肉兽可能有小小失望。春鸡有一只脾,切开左两件,大腿肉都几腍软,调味淡左少少,但都几新鲜嫁。蔬菜就爽甜,同样好新鲜。黑松露意大利饭$108我同我好朋友都钟意食黑松露,依家香港成条街既西餐厅都有黑松露供应,但真松露定假松露,真香定假香?依到既黑松露意大利饭的香气别有唔同,好香好天气,意大利饭几湿润,又几饱满,咬囗得黎又够味,好食!
烟熏生蚝$88
香烧法国春鸡$108