2020-03-04
心血来潮同男朋友仔去食个豪华午餐第一次食呢间嘢,无论系装修定餐牌,到菜品都好精致,虽然价钱唔平,不过味道同服务都值得既。间嘢开中午12点,我地大约11:50左右到逹,门外已经有十几个客人等紧,够钟就自行入座。餐枱上提供2本餐牌可供点餐。呢本系甜品同饮品餐牌,入面选择都几多,要留意番饮品没有跟餐优惠。另一本深色系主餐牌有沙律前菜主要系炸物有意粉类选择或者可以选择套餐然后追加小食叫咗个蛋包饭,卖相几靓,试咗少少酱汁,好浓郁,就咁试都几漏切开蛋皮,可以见到入面酱油色既湿饭,饭入面有片状既腌蘑菇,好轻微既酸味,淋少少出面既酱汁,味道中和咗,食晒半个饭都冇觉得漏睇图已经俾呢半边龙虾吸引咗😅真身都好靓仔😍虽然个人对意粉不太好,不过呢个几好食,个粉几软身,加埋杰身既龙虾汁,爽口既菇菇同清鲜沙律菜,几特色😋不过龙虾就比较一般,虾肉咸咗少少小食叫咗个南蛮炸鸡🍗炸粉好薄,上面个沙律酱好好食😂伴碟既沙律菜俾我一个食清光🙈苏皮汤最外层既皮好松化,但下面就好湿,汤系普通忌廉汤,同其他食物对比完,完全冇惊喜🤣
或者可以选择套餐然后追加小食
不过龙虾就比较一般,虾肉咸咗少少