2015-02-13
上星期公司请食饭, 约埋几个同事一齐去。上到去成场都已经坐满, 公司book左枱就唔洗等位, 直接就坐埋位啦~行入去途经刺身bar, 师傅开紧生蚝, 斋睇都知正!!我地去到老板都未到, 边等边同同事睇menu睇下有咩食, 愈坐愈饿, 所以劲期待一阵餐饭老板到场就可以上菜, 首先上枱系预订左嘅龙虾刺身, 一放上枱成枱人都“哗~~~”第一碟大家都好好心机影相, 等各人影好先开动! 一放入口, 系劲爽口鲜甜。我平时对熟龙虾系零兴趣的, 但呢碟真系毫无抵抗力, 食完一旧又一旧之后就到象拔蚌, 打边炉必叫! 但系呢碟同我平时食开嘅好唔同, 鲜甜爽脆, 真系无得顶! 整只蚌部分切条, 部分切片, 我比较钟意食一条条个款呢!平时唔食生蚝, 我都ko左3只! 好甜好新鲜, 但我嫌佢唔够甘~~三文鱼腩刺身, 鱼肉同脂肪比例2:1, 岩岩好, 唔会太肥。一入口, 油香四溢, 正呀刺身部分食完, 都已经饱左一半~~~头先龙虾刺身个头同脚就斩件, 用黎打边炉!打边炉食物实在影唔切, 食物一放低就俾班化骨龙同事倒哂落锅, 唯有影个overview俾大家睇。脆骨腩: 我至爱, 无呃人, 真系脆架!响铃: 新鲜炸起
脆骨腩: 我至爱, 无呃人, 真系脆架!
响铃: 新鲜炸起, 放入龙虾熬煮嘅汤到浸2秒, 好好味!
牛肉: 叫左牛肉边, 手切牛同牛3款牛肉, 碟碟都好食。我最钟意食牛肉边, 够咬口!