2024-04-02
系土瓜湾区帮衬过不少粉面店,无一间满意! 我要求牛腩系五香啫,牛筋炆得够冧啫,想食碟南乳猪手炆得够冧够入味啫,都唔好睇价钱.苏记,七喜,金苑,肥仔记,通通唔合格,一系牛腩牛筋唔够冧,一系坐得唔舒服冷气不足服务差,潮式嘅味道又唔系我杯茶,所以潮丰唔会选择,唯有行远D,行去谭公道果边觅食.经过哩间叫同一,店舖门面比较细而从未帮衬过,于是推门入去睇睇.点咗碗筋腩河多葱,女友小熊点咗四宝河,再加净猪手一碟.优点:1, 冷气够冻.2, 环境光猛干净.3, 汤底清甜.4, 牛筋够冧够入味! 冧到无牙阿婆都食到! 满意! 牛腩好奇怪,质感一旧旧硬实实,食佢要技巧,细细啖食反而口感松软得多.5, 四宝丸有鱼蛋,猪肉丸,鱼皮饺同墨丸,我只系食咗猪肉丸, size 比起街有卖嘅猪肉丸细粒,但口感松软.6, 猪手同样够冧够入味! 份量足无偷工减料,正! 推介!7, 好鬼憎扫曲落单! 想多葱多腩汁,哩D要求总系无得俾你拣,但系同一嘅扫曲有得拣㖞! 咁咪窝心啰!8, 要求多葱真系俾多葱,服务算系咁啦!缺点:1, 店舖唔大,坐得唔系太舒服.2, 价钱唔算抵.同一唔算一间好正嘅粉面店,只系对手太弱,所以显得出色.
点咗碗筋腩河多葱,女友小熊点咗四宝河,再加净猪手一碟.
优点:
1, 冷气够冻.
2, 环境光猛干净.
3, 汤底清甜.
6, 猪手同样够冧够入味! 份量足无偷工减料,正! 推介!
8, 要求多葱真系俾多葱,服务算系咁啦!
缺点:
1, 店舖唔大,坐得唔系太舒服.
2, 价钱唔算抵.
同一唔算一间好正嘅粉面店,只系对手太弱,所以显得出色.