2022-04-02 22 浏览
疫情之下 都好耐无出街 相约朋友系荃湾食完野再行街 荃湾餐厅数目十分多 今次就试下荃湾广场附近既餐厅呢间车仔面装修好新净 灯光好光猛 招牌系写1984年成立 新派车仔面 就试下呢间配料仲系坊间车仔面唔常见嘅选择大大个字写住主打牛腩同猪手 好啦 就试下呢两样 作为一个tech 人 见到QR CODE 落单 都几开心三𩠌车仔面 配 喇沙汤底 𩠌方面拣左 1. 牛腩 2. 南乳猪手 3. 沙嗲辣鱿鱼见到呢3样𩠌都系考验餐厅既质素 同埋屋企又煮唔到黎食野饮都选择都好多 同埋好多都几新鲜最后叫左白桃乌龙上碗面已经见到好吸引 大大碗 南乳猪手 炖煮得非常入味 有两大旧 南乳味岩岩好 好够味 同埋咬落去有肉汁 有特色 口感好好牛腩煮得好够味 炖煮过入口之后唔需要刻意咬 已经食到 呢样加分我觉得佢肥瘦合适 唔似其他铺头咬落去成口肥膏 入口即化的感觉沙嗲辣鱿鱼都好入味 沙嗲味唔会太抢 沙嗲味浓香带辣overall 成碗面都系好好味 叻沙汤底将成个面提升左 保留到香港特色之外 仲有mix 埋其他口味另外亦都点左黄咖哩牛根腩饭一开头以为类似茶餐厅既咖哩牛腩饭一上碟都吸引左我地眼球 睇落好日系 仲有只半生熟蛋

疫情之下 都好耐无出街 相约朋友系荃湾食完野再行街
荃湾餐厅数目十分多 今次就试下荃湾广场附近既餐厅