2024-04-06 810 浏览
啱啱去完尖沙咀,突然醒起附近开咗呢一间店,就过嚟食个下午茶。咁就点咗牛肉饼同埋鲜牛脷,见佢好似猪什出名咁就嗌咗个猪润试埋。啲嘢食一嚟到梗系打咗卡先啦,但系打卡嘅时候发现佢啲银针粉上面有一条头发,侍应话系豉油,再俾佢睇真啲真系头发,佢都有换。跟住试咗一啖胡椒猪肚汤,都几够胡椒味。跟住个牛肉饼都几弹辣同埋多汁,食得一阵系个鲜牛脷真系几好食又弹牙,但系个猪膶就录得嚡咗啲,食到一半嘅时候再食猪膶发现有一旧系酸嘅,以为错觉咁就冇特别理啦。跟住碗嘢食得七七八八嘅时候,再食多两嚿猪膶,其中一嚿都系微酸嘅。咁就食返件牛脷当清一清个口啦。跟住最后剩返一块,搏一搏,都系出咗事,呢一件系超酸嘅。跟住出去收紧嘅时候,同佢反映返个情况,佢话早啲出声换俾我,但系都食到7788纯粹俾返个意见佢,可能呢两日天气特别热,就叫佢哋注意返处理食物嘅过程。不过个猪油捞汁又几好食猪油好香冇益味,豉油亦都唔会太咸,淡淡地啱啱好。