2016-06-05
去过几间猫CAFE, 所以觉得除左有多D猫猫之外, 食物质素都好紧要. 今次可以2样都满足到, 太开心啦. 除左多猫猫, 食物仲好好食.MENU 好简单, 有TEA SET 也有少量主食同饮品, 贵精不贵多. 款款食物都摆盘精致, 而且仲好味.先换鞋, 好整齐又干净. 而且难得有鞋提供给客人换上.记住消毒双手, 就可以入去同猫猫玩.有书柜, 而且可以IG follow 猫猫.环境够大又光明, 最合适猫猫喜欢的干净性格.还有少量装饰, 浅木色墙身有自然感.仲有猫猫至爱的木架, 大家可以互动一下.先介绍猫猫, 考下大家眼力, 认到猫猫的名.Mr. & Mrs. 招牌二人甜点拼盘配手工果茶 (冻) $280TEA SET 有果茶及9-10款甜点, 每款都好精致, 吸晴度好高.先讲饮品, 我地叫左冻的手工果茶, 大赞店主贴心, 连杯都预先雪冻.果茶每口都好冰凉, 夏天真系要跑上来饮返杯. 果茶微甜好有茶味, 而且带有阵阵百香果既香味.朱古力榛子酱香蕉花生碎, 朱古力脆球, 朱古力brownie, 木糠布甸, 焦糖薰衣草烧棉花糖, 生果.朱古力brownie, 好特别. 外脆内软, 而且内有软心
朱古力brownie, 好特别. 外脆内软, 而且内有软心朱古力, 食落好似零食. 一般既brownie 又实又硬, 而且好腻. 但呢个唔腻又浓朱古力味, 超正. 大爱.
朱古力榛子酱香蕉花生碎, 呢个组合好少会唔好味, 多左花生碎系比较多咬口, 好味.
焦糖薰衣草烧棉花糖, 好香焦糖味, 而且仲有淡淡薰衣草味, 两者都好夹.
哈蜜瓜好清甜爽脆.
杨枝金露今次一点都唔闷, 用干冰烟雾效果出场, 加上用试管装著, 睇见都已经好清凉.
用芒果肉打成既新鲜芒果汁, 加了金柚肉同西米粒. 又香甜又好饮.
细问之下, 原来店主用左2款抹茶调制成.
卜
食饱饱去玩猫又得, 一边食一边玩猫又得. 但小心猫猫唔可以食我地d食物.
去相, 睇下我同左边几只猫猫影相同玩啦. 有时猫猫训左就唔好打扰佢地, 不过就系影相既时候啦. 睇下, 立即溶化猫奴们个心. 波波都好靓好吸引架. 猫相可能比较多, 但殷猫cafe既重点都系因为d猫猫.
加上呢度连食物都好味, 店主甘有heart, 我好中意呢度.