2020-07-10
之前去过旺角分店,感觉都几好,所以知道佢系观塘开左分店就立即约朋友试下❤️.Menu同旺角大致上一样,呢到感觉上有多啲啲选择,好似有最近大热嘅400次系列☕️我同朋友当然要试下啦!我地仲叫啲主菜同小食,整体都算ok😊.400次抹茶抹茶粉打成嘅cream味道唔算太浓,但配埋奶一齐饮几好味,唔会太甜。400次薄荷朱古力相比起抹茶,呢个就比较重口味同甜少少。薄荷朱古力cream都几滑身,因为有薄荷所以饮落凉凉地,感觉无咁腻😋玫瑰苹果醋梳打呢个饮落好清新,苹果醋微酸好开胃,好适合夏天饮👍🏻冻四季春茶拿鐡 (加芝士奶盖)芝士奶盖味道唔会太甜我几钟意,四季春味道都算ok水牛城鸡翼鸡翼有炸过先再加水牛城味道酱料烹调,所以食落比超平时嘅香口。水牛城酱唔算太辣,所以唔太食得辣嘅朋友都可以试下😆金莎鸡翼鸡翼同样系炸过,咬落香口juicy,再加上炒香左嘅咸蛋黄,十分惹味。咸蛋黄比例唔算多,所以唔洗担心会太腻。菲力牛柳配粉红胡椒荷兰汁牛柳我地拣左7成熟,上碟真系7成熟,唔会过火候,肉质都算腍同嫩口,咬落有满满肉汁,几好。配料有炸过嘅薯蓉,食落香脆,几好味😋慢烤美国嫩鸡胸配蜜糖芥末酱鸡胸份量多,男仔黎食都会够饱!鸡
400次抹茶
400次抹茶
400次薄荷朱古力
400次薄荷朱古力
玫瑰苹果醋梳打
呢个饮落好清新,苹果醋微酸好开胃,好适合夏天饮👍🏻
玫瑰苹果醋梳打
冻四季春茶拿鐡 (加芝士奶盖)
芝士奶盖味道唔会太甜我几钟意,四季春味道都算ok
冻四季春茶拿鐡 (加芝士奶盖)
水牛城鸡翼
水牛城鸡翼
金莎鸡翼
金莎鸡翼
菲力牛柳配粉红胡椒荷兰汁
菲力牛柳配粉红胡椒荷兰汁
慢烤美国嫩鸡胸配蜜糖芥末酱
鸡胸份量多,男仔黎食都会够饱!鸡胸肉质都算嫩,最怕食到好干身嘅鸡肉,呢到嘅鸡胸就无呢个问题👍🏻 配料系蕃薯蓉,有啲脆粒粒系入面,蕃薯味带甜,几好食。
慢烤美国嫩鸡胸配蜜糖芥末酱
即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利饭
芝士片份量好多😍😍芝士控必食!意大利饭口感creamy,忌廉份量适中,香得黎唔会太heavy。
即磨芝士黑松露菠菜大啡菇忌廉意大利饭
另外一提,呢到有好多猫猫,有猫猫相伴食饭,感觉非常良好🥰