2016-12-07
由细到大都钟意狗多过猫,觉得猫比较冷酷,无咁热情。但猫奴朋友话好想去猫猫Cafe,仲话呢到有个靓靓Tea Set柜好吸引,唯有陪佢去食个tea啦 星期日嘅下午,全场满座,大量猫奴捧场! 一坐低,店员为我们细心介绍驻店嘅主子,每只都有非常有趣嘅名,我地一路听一路笑。 店员讲解得好详尽,对店内嘅一五一十都在分了解! 右手边黑白色嘅叫 野口同学,好鬼活泼,跳跳扎扎咁! 女皇 长期都瞓觉,唔怪得咁肥咁大份啦!摸佢都无反应唔理人! 咖哩哥哥 最后生,系咁多只之中我最钟意的! 点了个Mr. & Mrs. 招牌二人全日咸甜点猫衣橱,最期待嘅终于黎左啦! 上桌时个衣橱系关上架,一打开就会飘出白烟,好梦幻 咸甜点Set的款式比想像中多,一共有10款,另外再包2杯饮品。 开胃前点:烟三文鱼配忌廉芝士酱、意大利巴玛火腿配蜜瓜 甜点:香浓朱古力布朗尼、香松蝴蝶酥、鲜焗流心芝士挞、白玉红豆抹茶雪糕、鲜制木糠布丁、自家制明治4.3牛奶布丁、绿茶牛奶酱多士和厨师精选蛋糕。 众多款甜咸点中,绿茶牛奶酱多士 令我印象非常深刻!个绿茶牛奶酱相当出色,唔单止有浓浓嘅抹茶苦涩味,回甘味道都好出。一间小小的Caf
开胃前点:烟三文鱼配忌廉芝士酱、意大利巴玛火腿配蜜瓜
众多款甜咸点中,绿茶牛奶酱多士 令我印象非常深刻!
一间小小的Café竟然用上咁美味嘅抹茶酱,实在系好意外!
每一啖多士都点好多抹茶酱食,食得好满足!
鲜焗流心芝士挞
虽然上桌时芝士挞唔系热辣辣,但中间的芝士馅料质感仍是软滑。
味道同平时芝士挞专门店相若,芝士浓香好食。
自家制明治4.3牛奶布丁
牛奶味劲香,鱼胶粉份量落得恰当,
食落唔会太硬,每一口都好滑溜。
糖比外间嘅牛乳布丁落得少,无咁甜,相对更健康。
Café Tea Set黎讲,质素偏高,讲真都几意外!谂住呢到主要系sell猫猫主题,谂都无谂过对食物有任何期望,估唔到食物又几唔错,比起某间五星酒店嘅tea set更好食!整体食物份量多,两个女仔有可能会食唔哂。 冻手工果茶、青柠梳打 饮品两杯都正常,无话好突出好好饮,但夏天饮冻冰冰咁都算解渴!
题外话/补充资料:
另外,本身以为呢到会好大阵猫味,原来唔会。而且每只猫猫都打理得好整洁,毛发顺滑,只只都好靓仔靓女!