2023-11-18
今日赶时间搭车走人,我就系近地铁站附近揾左呢间黎食下午茶。首先,我试咗佢哋嘅酱汁沙朗刈包。肉质好咬口又入味,但系有 d 可惜嘅系,旧肉好细块啊,女仔人家都系两啖就食晒。如果你唔介意佢块肉嘅大细,呢个都系一个唔错嘅选择黎嘅~另外,我仲试咗福州鱼丸肉条紫菜汤。个汤底味道偏咸,如果你钟意重咸,呢个会系一个几好嘅选择。再嚟讲讲茶木嘅街头小食拼盘,入面有盐酥鸡、古早烤香肠同炸鱼蛋。我最钟意嘅系盐酥鸡,个皮巧脆巧巧食,口感巧正喔,不过古早烤香肠有啲太咸又干,令人觉得口渴。至于炸鱼蛋,就比较普通啦,冇咩特别。最后,我都试咗茶木嘅两款饮品。玫瑰红茶味道正常,冇乜特别。至于奶盖紫薯奶茶,个样好靓,只系奶盖有啲奶粉嘅口感。如果你中意奶盖入面有伙粒感,可能你会钟意呢杯奶茶。总括而言,如果你系中意食盐酥鸡同酱汁沙朗刈包,不妨一试。其他野,可以系第二度食。
如果你唔介意佢块肉嘅大细,呢个都系一个唔错嘅选择黎嘅~
不过古早烤香肠有啲太咸又干,令人觉得口渴。
至于炸鱼蛋,就比较普通啦,冇咩特别。
最后,我都试咗茶木嘅两款饮品。
玫瑰红茶味道正常,冇乜特别。
至于奶盖紫薯奶茶,个样好靓,只系奶盖有啲奶粉嘅口感。
如果你中意奶盖入面有伙粒感,可能你会钟意呢杯奶茶。
总括而言,如果你系中意食盐酥鸡同酱汁沙朗刈包,不妨一试。
其他野,可以系第二度食。
题外话/补充资料:
有2个j完全无人教嘅小朋友系畀客坐嘅疏化上又跑又跳,再大叫,完全无 staff 去处理,不断滋扰其他食客。
佢地踩晒成行疏化,后来有新客唔知入黎照坐。
竟然都系无 staff 去为客人抹一抹张疏化消下毒先。
Top service! Nice!