2019-02-20 1009 浏览
同朋友好夜先去附近食晚餐,佢地拣左间台式野,开得几夜,就黎试下。10点左右入到黎,无客人,但台式餐厅出面有酒楼鱼缸我都系第一次见,入到黎先知呢间野主打新鲜海鲜。我地无叫到海鲜,叫左啲台式啲既野食。不过打开menu, 见到个餐钱比普通台湾野贵少少,原本都有少少但食完系真系好食既,都值呢个价。第一次食醉鸡卷,真系几好食既,啲肉唔鞋,酒味好均匀,好清新。呢个猪耳系麻辣既,钟意食辣既好岩。另外叫左个抄羽衣甘蓝,朋友话好多人推介,我都系第一次听好多人推介抄菜,但都点左黎试。自己本身好钟意羽衣甘蓝,不过食开生既。根据过去经验,生食独特既菜,熟左都系一个悲剧。但呢碟野应该只系用豉油..?黎炒,真系好好味😱 佢无生食个种味道,系另一款菜既感觉,好难形容,总之黎呢度一定要试。主食就叫左卤肉饭同拌面。唔错。为左个菜我会再返黎。

但食完系真系好食既,都值呢个价。

醉鸡卷

麻辣猪耳

呢个猪耳系麻辣既,钟意食辣既好岩。

羽衣甘蓝

卤肉饭

主食就叫左卤肉饭同拌面。唔错。

为左个菜我会再返黎。
2019-01-28
醉鸡卷