2017-03-03 5272 浏览
悠闲既星期六, 系去睇演唱会之前~ 咁岩又系男人既生日周~ 紧系要自己个胃好d~作为半个韩国人, 要食烧肉, 紧系要食高质既烧肉~ 今次就简左系isquare既韩烧~因为得2个人, 选择困难症又发作, 唔知系简咩肉既情况底下~ 今次就叫左个set~依个set包左2个肉首先讲讲个牛肋骨先~ 韩国同日本既烧肉有小小唔同, 韩国通常都系会腌左d味落去~ 而日本就通常只系用小小盐去吊起个牛味~依间佢贵就系贵在, 虽然佢有腌, 但味道唔会太浓~ 唔会系食完好颈渴~ 个肉只要轻轻烧到70-80%到, 当佢仲有小小红就要夹上黎~ 咬落口个口感未至于入口即溶~ 但系好"淋", 完全冇咩筋~ 你睇佢卷埋左一旧, 其他滩返开佢都可以至少剪到10旧出黎~另外就系普遍既牛~ 食个牛食落紧系冇牛肋骨咁淋, 但同时佢都冇咩点腌到~ 所以味道相对都冇咁浓~食得烧肉就紧系会跟生菜~  但碟菜其实只系得几条~ 同埋平时食烧肉通常都系猪肉先会包~ 牛肉我都系就咁点小小盐就就食~ 所以依碟菜都冇咩点食过~系同一个餐~ 佢仲跟左饺子, 依个饺子...umum....真心觉得麻麻地~ 冇咩特别既味道~ 如果散叫既朋友可以唔太需

依个set包左2个肉
精选美国牛肋骨
美国特级霜降牛肉
生菜盘 (半份)

系同一个餐~ 佢仲跟左饺子,
香煎豚肉杂菜饺子(4件)
依个饺子...umum....真心觉得麻麻地~ 冇咩特别既味道~ 如果散叫既朋友可以唔太需要考虑
海鲜香葱饼
系佢黎个饭中间, 朕就咁散叫左个海鲜饼~ 个海鲜饼size都算ok~ 佢一开左8~ 佢做得几好系佢面粉唔多~ 而且海鲜既份量都算多~ 食落唔会好似食紧粉咁~
石锅杂锦拌饭 (鸡肉)
到最后就系个石锅饭, 依个饭我估计....大概等左around 15分钟先上, 朕讲紧系...食完晒d韩烧再等多15分钟先上............依个饭真心真系好多料, 但唔知系朕平时食得太多cheap饭定系咩原因, 平时个d石锅饭通常都一定会跟韩式酱, 等你易捞d 同时会有d味~ 但依个石锅饭完全冇跟任何韩式酱...再加上d料 本身都冇咩味, 成个饭除左dry, 就系冇味......所以朕就将点烧肉既烧伕酱捞埋落去食....味道都ok既~

但唔系好特别

总结:

因为我大概1730到就出去到, 餐厅基本上系冇人的~ 佢安排我住系窗口隔离~ 可以望晒成个海境~ 环境方面真系不错~之后系我前面黎左一枱大概有10-12人, 可能人地叫既野唔同, 有个著黑衫既经理态度非常非常非常好, 所以同时显得完全冇人理我地....到食完个烧肉再问佢点解个饭仲未黎, 估计都一定系漏左单.....(唔系好明既系...明明系一个set, 点解可以漏左一个饭....) 结果至少等多15-20mins先有.......所以朕自问讲得服务不是太好.......

最后2个人计埋加一食左大概$800左右~ 以依个风景其实$800唔算太贵, 但服务真系可以改善一下~
set menu A
2017-02-25