2009-06-23
唔好畀网页同广告d 靓相呃左你.冇错, 间餐厅系可以睇海景兼食西餐,又细细间,静静地.但成$1280既烛光海景2人餐. 劲贵, 兼好多野食都话冇供应.仲有, 原来一点差不接近海边. 眼前只见很多高楼大厦的楼景.所谓看到幻彩咏香江, 原来只见一角.广告推介既日本A5和牛, 冇. 法国生蚝, 冇. 成千蚊, 但系真系冇乜野食.个烟三文鱼沙律, 原来得2片烟三文鱼, 仲好细好薄. 不过, 有一大堆生菜.龙虾汤好咸. 几块细面包, 放上面, 不过, 系"林"既.主菜叫左咖喱鸡意粉, d 鸡好霉, 意粉又冇过冷河, 冇炒过, 好黏口. 食左几啖, 都唔多想食. 最惨系咖喱味欠奉. 真系大家乐同大快活都好食过佢多多声.另外, 个海鲜天使面. d 鱼好腥, d 鱿鱼好硬, d 汁好咸, 天使面好"林". 最好笑个甜品, 竟然系得hagen dazz雪糕球. 仲系超迷你既size.连广告提过既"心太软", cheese cake都冇.叫野饮啦. 点知, 呢样又话冇, 果样又话冇...从来未食过一间餐厅, 会有咁差既水准.佢仲要客人落订金留位. 一个人$100订, 订两个位, 要$200. 我谂住畀左
冇错, 间餐厅系可以睇海景兼食西餐,又细细间,静静地.
所谓看到幻彩咏香江, 原来只见一角.
龙虾汤好咸. 几块细面包, 放上面, 不过, 系"林"既.
连广告提过既"心太软", cheese cake都冇.
叫野饮啦. 点知, 呢样又话冇, 果样又话冇...
从来未食过一间餐厅, 会有咁差既水准.
我谂住畀左订, 唔好浪费, 先留低坐定定食. 但实在冇谂过食物质素如此差劣.
虽然间餐厅, 又话系有营食肆, 又话参加地球一小时, 又有少饭减$1, 上网print coupon又便宜$150.
但餐厅除了个waiter/ boss服务质素尚可. 实在乏善可陈.
临走, 个boss仲叫我地做members. 成$150年费. 真系多谢晒. 我一定唔会做member咯.
个洗手间, 仲得人惊. 放满圆椅子. 连转身地方都冇. 好得人惊.