2015-02-03
和朋友仔好耐无见,谂住聚一聚,佢话想tea,比左几个choice佢,佢就拣左呢间。等左个半钟左右先有位。入到去,环境好relax。两个人等左咁耐,一心黎到,绝大部份人都系叫呢个high tea set (for 2 people)。tea set有甜点同咸点,仲包埋饮品。朋友叫左earl grey,我叫左apple tea。一壶茶倒出来有三大杯。个tea set件件cake同三文治都好精致,细细件咁,好艺术品咁,食完哂d cake都唔觉得甜得滞或者太漏。甜点有opera,有个好榛子味的cake,另外仲有黑白朱古力cake咁。(除左opera之外,其他同餐牌有少少唔同)咸点就有法国鹅肝,鲜龙虾松露三文治,烟薰三文鱼芝士三文治,巴斯克火腿三文治。咸点都唔可以睇小,唔系普通三文治咁简单。鲜龙虾松露三文治最好味。食完个tea set d cake,等waitor拎个scones埋黎,先发现仲有野食,hehe,配奶油同果酱,d奶油好滑,唔漏。呢个价钱,食到咁皇室的high tea,好有水准的cake,配relax的环境,真系好享受。
等左个半钟左右先有位。入到去,环境好relax。