2014-04-18
放假宅喺屋企冇野做就不如开个acc打下食评啦,平时成日上嚟揾食都要交下功课先公平既~数数手指都有好几冇食过自助餐,撞岩友人生日就不如食自助餐就唔驶谂啦!虽然话自助餐唔驶谂食咩,但友人都有三个愿望...就系生蚝,羊架同牛扒所以早喺一个月前就开始上网揾料,但有生蚝既自助餐真系唔多而且食生蚝最怕唔新鲜咁Yamm就顺利中选,贵少少都唔怕啦,自助餐质素好都抵既.....价钱方面星期五六日同假期前就658加1,平时就好似618加1,不过有AE白金卡就有85折食物整体都好唔错,D野食都好新鲜...不过种类唔多就比较失望环境方面坐位好舒服一D都唔迫,采用柔和光线好适合约会或三五知己聚一聚今晚主题系-龙虾荟萃,所以都有好几道龙虾菜式头盘一嚟就食只冻龙虾先啦枱面早已细心地安排好工具,好等享用时更方便龙虾够大只,鲜味弹牙!而且食物refill得好快,绝对唔驶担心开蚶既时候把口虽然讲咗句咁ma烦早知唔拎,但一食第一啖,woo好鲜甜,估佢唔到!!食完龙虾友人又去咗拎生蚝,生蚝每次每人限拎3只,当然无限次数啦我从来唔食生蚝,但友人食完一只不停推介,于是食咗人生第一只生蚝原来又几好食嫁㖞,仲食唔停口,呢餐应该食超过
贵少少都唔怕啦,自助餐质素好都抵既.....
今晚主题系-龙虾荟萃,所以都有好几道龙虾菜式
头盘一嚟就食只冻龙虾先啦 枱面早已细心地安排好工具,好等享用时更方便
原来又几好食嫁㖞,仲食唔停口,呢餐应该食超过一打生蚝了吧!每次拎食物再加3只生蚝已成为指定动作! 食完生蚝都要食返少少沙律减低罪恶感既...沙律菜依然新鲜,同样依然少选择,不过有豆苗都ok啦 听说羊架都唔错,但牛就比较dry所以都冇食到!
至于其他热食都算唔错啦,不过选择仍然好少 龙虾荟萃当然唔只咁少龙虾啦,芝士烧同龙虾向来都是好朋友!所以令的食完一只又一只!
中间个白酒青口系完全冇酒味...好普通!!!
田螺同薯蓉又系另一对好朋友,整得好香好好食!!!
另外不可不提既竟然系白汁菠菜,尼个不得了,非常好食,绝对推介,good!!!! 食无可食之下,又再食菠菜,芝士龙虾
见到d牡丹虾手指咁大只紧系食啦~~~三文鱼又系估佢唔到咁好食!!!
龙虾荟萃除咗以上之外,仲有龙虾意粉同龙虾粥食! 由细到大都好钟意食不同既意粉,呢个意粉味够浓好正!亦为我第一个胃划上完美句号
好喇,第一倨胃食完就到第二个喇,因为女生食甜品系用第二个胃嫁ma~~~ 中间既白酒jelly好靓,好浓酒味,唔好酒既人应该会觉得好苦
而后面既红豆糕.....好难食!!!omg~~~
马卡龙,冇特别!!同出面买到的一样
左边既焦糖炖蛋诚意推介,好滑好好食!!!
下面有个迷你甜筒,入面系朱古力,不过因为摆位既关系,已经淋晒!!!
整体五粒星都有三粒半,要改善既真系食物得好少选择,但无论味道,新鲜度,环境都好满意!!!