餐厅: 天仁茗茶 (上水中心)
资讯:

2019-07-20 301 浏览
有事北上上水一趟,首次踏足上水中心知道天仁茗茶做紧用汇丰信用卡找数买一送一优惠梗要去帮衬吓星期六下午都几多人当中超过一半用汇丰优惠明明自己唔饮奶同奶精不过为了优惠(买一送一要同款)同顾及同行友人感受今次破例点了冰珍珠奶茶(3分糖,少冰)我知道用汇丰优惠要饮品同款但我唔知原来甜度同冰块都要一样(因为我本身想一杯3分糖,另一杯0糖,但店员话唔得)到最后都点了冰珍珠奶茶、3分糖、少冰$21/2杯抵到冇朋友由于好多人用汇丰优惠店员工作量可谓double,做到冇停手我同朋友去附间银行柜员机,之后先返来拿嘢饮点知过了筹号,但我地2杯都没有出现在柜面 (可能其他人拿了......)我手拿收据问店员: 点解个number过咗但我都唔见我2杯嘢饮?店员看看柜面已弄好的饮品,确认真系冇我number𠮶2杯都有即刻帮我地整返天仁茗茶,质素正常珍珠是好𡁻的,但黑糖味不突出
梗要去帮衬吓

星期六下午都几多人
当中超过一半用汇丰优惠

明明自己唔饮奶同奶精
不过为了优惠(买一送一要同款)同顾及同行友人感受
今次破例点了冰珍珠奶茶(3分糖,少冰)

我知道用汇丰优惠要饮品同款
但我唔知原来甜度同冰块都要一样
(因为我本身想一杯3分糖,另一杯0糖,但店员话唔得)

到最后都点了冰珍珠奶茶、3分糖、少冰

$21/2杯抵到冇朋友

由于好多人用汇丰优惠
店员工作量可谓double,做到冇停手

我同朋友去附间银行柜员机,之后先返来拿嘢饮
店员看看柜面已弄好的饮品,确认真系冇我number𠮶2杯
都有即刻帮我地整返

天仁茗茶,质素正常
珍珠是好𡁻的,但黑糖味不突出
2019-07-13
庆祝纪念