2021-05-01
二人同行一人价钱嘅omakase🥰 餐厅位于Lee Garden Two,装修好有日本风,主题非常切合餐厅名😂有置身竹林嘅感觉!今次食omakase 坐左系sushi bar,要左$1380 嘅set🍣 前菜已经非常精致,汁煮螺好吸睛,食落入味有咬口!番茄沙律入面嘅冰菜同埋无花果好好食👌🏻玉子豆腐伴三文鱼子非常鲜味,三文鱼子一d醒味都冇!刺生有三款,包括中吞拿鱼、白身鱼同埋贝类!之后就系季节料理,汁煮银鳕鱼鱼鲛甜咸balance 做得好好,面头加左yuzu,令到佢更加香同埋清新!另外一款小食就系带子杂菜天妇罗,炸得非常脆口,炸粉唔会好厚👌🏻到sushi 部份🍣 深海池鱼爽口得黎又带有油份,蟹肉就普通,赤身吞拿鱼肉质结实,大吞拿鱼人口即溶,赤陆轻轻烧过非常香口,个人最钟意就系海胆,好鲜甜🥰外型好似迷你手卷好得意!鲍鱼伴鹅肝酱都唔错,味道好夹,鲍鱼弹牙👍🏻最后有太卷同埋玉子烧,玉子烧望落同食落好似蛋糕咁😳好特别🤣鲷鱼清汤好清甜,食完一餐饮啖汤感觉几好👍🏻甜品系柚子雪芭,酸酸甜甜,可以解腻💯整体黎讲系唔错嘅omakase 体验,大家趁佢仲做紧买一送一快d 去试下!
鲷鱼清汤好清甜,食完一餐饮啖汤感觉几好👍🏻
甜品系柚子雪芭,酸酸甜甜,可以解腻💯