2019-07-22 37 浏览
最近好多石烧牛扒店开咗,最初啲店比较有日本小店嘅感觉,今日行过太子发现一间中国色彩比较重嘅,一入到去姐姐就话叫我地喺门口嘅点餐牌点餐有西冷牛肩肉同埋牛扒三款,佢话牛肩肉林啲牛扒就中间有一条细筋,今日好想食好多肉所以点左300克牛肩肉同埋400克牛扒点完餐坐低后姐姐就话油沙律,饮品,汤同埋白饭可以任装,饮品有三款包括绿茶,菊花茶同埋洛神花茶。沙律其实就系一啲车厘茄粒三台切碎咗旁边再有支芝麻酱你可以自己加仲有海带汤可以装,点完餐姐姐俾咗个牌我哋如果佢闪就可以自己去攞牛扒啦佢用张厨房纸擒住块牛扒怕佢啲油会弹到我哋,店舖都有供应围裙磊牛扒400g ,有两件牛扒都几厚切,切开见到佢大约系一至两成熟,想要几熟就自己慢慢煎,睇重有三款酱汁可以点,黑椒,胡麻同埋烧汁,又可以加黑胡椒或者粉红色盐姐姐冇呃我,件牛扒中间果然系有条筋,但系唔算好大亦都唔系有影响咬唔到依个系300克牛肩肉,牛味比较重少少冇条筋系中间。都系一开始有一至两成熟。食呢啲平价牛扒我都系钟意煮熟啲安全啲,佢都有好多肉汁一路煎一路有肉汁流出来。一路有好多街坊入嚟食

佢用张厨房纸擒住块牛扒怕佢啲油会弹到我哋,店舖都有供应围裙

一路有好多街坊入嚟食
  • 牛肩肉