2023-07-05 496 浏览
所谓「隔离饭香」,讲得一啲都冇错~ 从前去 #日本 旅行,唔系去到山穷水尽𠮶日,都好少考虑会去 #连锁快餐店 食 #丼饭 😅 所以每次行过弥敦道见到 Sukiya Hong Kong-すき家 香港 门口总系排满人龙,#小编 都好好奇想入去试吓究竟有几吸引🤤早两日咁啱喺附近揾嘢食,难得 #すき家 门口只有一个食客等紧,当然要把握机会去「朝圣」☺️ 餐牌上面嘅食物图片都几吸引,而且价钱真系好贴地😉 简简单单嘅牛肉丼(细)$30左右都已经可以试到🤤 不过一分钱一分货,我要嘅 #温泉蛋牛丼 味道似乎无咩惊喜,落单唔够两分钟食物已经送到面前,连食物盘上面嘅水渍都未印干,呢个画面对我嚟讲有啲唔自在😅 另外$20加配嘅 #炸鸡、#面豉汤,都真系好抵食嘅,可惜佢哋啲炸鸡唔冻唔热咁… 觉得厨房喺呢方面可以控制得好啲啰😝 好在碗饭都系热辣辣嘅🍚 而且六十蚊唔使就可以试到「人龙店」,算系咁啦🤤📍 SUKIYA すき家 (油麻地)弥敦道560号誉发广场地下A号舖

2023-07-03