2022-12-20 447 浏览
有一晚喺天水围新北江揾嘢食,见间间都差唔多样,求其入咗一间试吓,点知有意想唔到嘅惊喜!首先一望餐牌,不出所料都系贴地嘅价钱,抱住平平哋试吓嘅心态,我餐牌上边好多嘢都啱食,但系我一个人,就净系试咗避风塘鸡翼、新疆猪扒拼薯条同埋中华沙律。个避风塘鸡翼真系炸得恰到好处,唔会好肥腻好油食落去都冇好热气嘅感觉,个避风塘味道好出,d炸蒜好香呀,加埋个泰式辣酱真系一流!跟住个新疆猪扒拼薯条,我估唔到系咁大兜啊,有成十几条猪扒,啲薯条都好粗好长,好彩我够大食。最后连个中华沙律我都要赞一赞,因为佢系比较干身,我最惊𠮶啲中华沙律浸到发晒张湿滴滴,然后当然因为佢都好大碗,正呀!不过当然𠮶度环境一定就唔系靓㗎啦,系坐得迫啲,但我体谅嘅,而服务都唔算太好,所以如果食环境食服务嘅朋友,就唔好咁大期望啦,因为呢度真系食份量食味道嘅。
避风塘鸡中翼
新疆风味猪扒拼薯条