餐厅: 181 FORTNUM & MASON
优惠: 于此国泰伙伴餐厅用餐赚里 !
条款及细则:
须受其他国泰条款及细则约束。
2020-11-22 1043 浏览
今次朋友生日 特别拣左呢间英女皇至爱既餐厅 仲安排左window seat 昏暗灯光下 望住维港海景 气氛相当好 我地点左三款算系呢到比较signature dish Starter 牛肉他他 main course 白松露宽面 + beef wellington Drinks No 7, No 5, jasmine dragon pearls将蛋汁渗入他他 口感非常滑溜加左香草 味道好香 好特别 店员亦有介绍 可以加喼汁同辣椒仔一齐食但个人觉得加左汁料盖过原先独特既香味 比较喜欢原汁原味咁食 值得再encore 食完前菜 接住上主菜Beef wellington 店员会先将威灵顿放系台上拉左餐车 逐款酱汁介绍 然后即席系我地面前烹煮 系一个几特别既用餐体验 然后店员会切好威灵顿牛牛分比我地另上左豆角同薯蓉 Beef wellington 烧得刚好 好juicy 特别烹调既酱汁先系精粹 加左红酒调制 令肉质更加软腍个个食完都比呢道菜满分接住就上白松露宽面店员亦会即时将白松露逐片逐片片到宽面上 本身宽面都挂满好香既蘑菇汁 不过个人比较喜欢幼面既质感多啲 但整体尚算ok 最后因为友人生日
我地点左三款算系呢到比较signature dish

店员亦会即时将白松露逐片逐片片到宽面上
本身宽面都挂满好香既蘑菇汁
不过个人比较喜欢幼面既质感多啲
但整体尚算ok

最后因为友人生日 餐厅特别送上写日生日字句既brownie 我地亦另外点左两款比较特别既雪糕 Elizabeth and Victoria
雪糕落左酒去调制 都几特别 尚算ok
Brownie都几好食 但略为偏甜

饮品方面jasmine 绿茶茶味非常香
Highly recommend
另外饮品就推介no 7 passion fruit and thyme
酸甜开胃, no 5 strawberry and orange 就一般般

整体既野食同服务都非常满意
特别要赞扬一下负责我地枱既外籍职员
全程非常细心 见到我地既台灯无著会即时处理 上左饮品之后 特别安排一小瓶既acid 系用黎中和饮品既甜度 亦不定时会加水 及 茶既热水 上甜品时亦会好细心帮我地清理台面 更换餐具 每道菜亦都会细心讲解 亦会询问我地对菜式既评价 非常贴心 赞赞赞

牛肉他他
白松露宽面