2019-03-05 609 浏览
Lunch time想坐得舒服啲同埋叹杯靓咖啡就拣左位于太古既The Coffee Academics每次经过呢间餐厅都有阵好香既咖啡味扑入我的鼻一行二人,叫左2个lunch set+自选咖啡Daily menu都有好多选择Starter: 蘑菇汤2个lunch setFettuccine in black truffles黑松露忌廉阔条面忌廉汁较杰,酱汁跟松露能粘在阔条面上入口香浓只系唔惯无𩠌伴碟得啲菇太清新,无肉类唔太满足如果lunch set意粉有配肉类的选择就好喇Smoked Duck Breast Risotto烟鸭胸意大利饭呢个意大利饭好好味酱汁浓稠,黏住每一粒饭意大利饭的质地软硬适中唔会硬到好难咬配埋鸭胸入口咸度刚好不会太腻最后整杯醒神咖啡要大赞暖男侍应哥哥见到我系孕妇但落单时叫咖啡,佢即刻好贴心咁话不如帮我落de caf, 无咖啡因适合我多啲好贴心,好暖男呀最后叫左个iced latte decaf平时饮冻咖啡,好多时都会因为加左冰/叫左decaf而变得无乜咖啡味呢杯咖啡有冰又decaf,同热咖啡一样有香浓咖啡味朋友的Flat White佢话好好味,咖啡味香浓好满足的一
Lunch time想坐得舒服啲同埋叹杯靓咖啡

蘑菇汤

2个lunch set

Fettuccine in black truffles
黑松露忌廉阔条面
忌廉汁较杰,酱汁跟松露能粘在阔条面上
入口香浓
只系唔惯无𩠌伴碟
得啲菇太清新,无肉类唔太满足

如果lunch set意粉有配肉类的选择就好喇

Fettuccine  in  Black  Truffles

Smoked Duck Breast Risotto
烟鸭胸意大利饭
呢个意大利饭好好味

酱汁浓稠,黏住每一粒饭
意大利饭的质地软硬适中

最后整杯醒神咖啡

要大赞暖男侍应哥哥
好贴心,好暖男呀
最后叫左个iced latte decaf

呢杯咖啡有冰又decaf,同热咖啡一样有香浓咖啡味

朋友的Flat White
佢话好好味,咖啡味香浓

好满足的一餐
2018-11-16