2018-09-02 1592 浏览
平时外出食饭总系热气,油腻,高脂,好有罪恶感,今日同同事倾开偈佢话观塘有间楼上Cafe主打健康主食但又不失美味嘅私房菜,我二话不说就约埋朋友一齐去试下.来到店已经感觉到系有营食肆,环境好舒服,黑板画上会写上今日嘅推介菜式.先来个沙律,真系令我一大惊喜,试想下无花果,橙如何可以与沙律混为一谈,这就是老板娘嘅功劳,更值得一赞嘅系酱汁系老板娘亲自用杞子打成嘅汁,好健康又好味.烟三文鱼, 沙律菜, 无花果, 橙,再加上秘制杞子汁,第一次试就爱上了这菜式.日本活性水饲猪扒配香草汁,卖相好吸引,老板娘好有心细和艺术细胞.把碟装饰得很漂亮.真系有啲唔拾得食.切开猪扒时我已觉得好软,一入口香草嘅清香配上软滑嘅猪扒真系好好味,但又唔会油腻,我仲意. 美国特级牛西冷扒配烧汁,扒也是我嘅至爱,因为太熟就”鞋”,太生又怕.但今次牛扒熟度啱啱好,入口轻轻咬就开,烧汁唔会遮盖牛肉嘅香味.配合得很好.牛扒下面仲有好多菇,D菇都好入味,好好食盲𫚧鱼柳菠萝配鲜茄汁, 盲𫚧鱼微微煎香,仍保持到鱼嘅鲜滑. 加上菠萝.酸酸甜甜好醒胃.再配上健康红米饭.德国猪手, 份量足, 老板娘很贴心把猪手切开,方便进食. 猪手好林滑,又唔

日本活性水饲猪扒配香草汁

美国特级牛西冷扒配烧汁

盲𫚧鱼柳菠萝配鲜茄汁

德国猪手

德国猪手, 份量足, 老板娘很贴心把猪手切开,方便进食.
猪手好林滑,又唔会肥.真系齿颊留香.再配上健康饭真系大满足.
2018-08-31
用餐时段