2023-11-02
之前见到好多朋友嚟香江花月食已经好想试,因为佢环境真系好靓😍等紧位嘅时候唔惊闷,有个神秘房可以影相📸.入座嘅时候我哋被安排坐喺餐厅正中间梳化位置,好阔落,而且当我哋睇menu 睇到花多眼乱𠮶阵,🥰店员仲好nice咁介绍唔同嘅特色食物,以下系我哋叫咗嘅嘢食:汤底我哋拣咗美颜花胶鸡锅😍欣赏店员嘅细心滚咗煲汤之后另外用碟帮我哋装起啲鸡🐔唔会滚到老晒,可以慢慢食返,个汤几好饮,花胶都几大块,而且鸡味几鲜浓😋享用咗一两碗汤之后就开始烚烚啲嘢食了👏🏻🥩太极🐷🐮两仪系安格斯牛同埋梅花猪肉片两款肉,分别放喺红酒同埋黑松露牛乳上面,油花好均匀好靓😍食落肉质几滑嫩,而且厚度适中,唔会太薄冇咬口🌈七彩饺子、七色丸两款彩色食物净系睇卖相都赏心悦目👏🏻😋佢哋唔同色都有唔同味,饺子就分别系午餐肉粟米、冬菇、虫草花、野菌、金华火腿、黑松露蟹肉同埋牛香茜,我自己最钟意黑松露蟹肉😍;而七色丸分别系蟹子、黑松露、咸蛋黄、红咖喱、青咖喱、椰芋同埋南乳口味嘅墨鱼丸,全部都好弹牙,最特别系咸蛋黄味,几浓郁😋⛵一帆风顺呢个名真系好好听🤣其实佢系秋葵蟹籽墨鱼滑嚟,食落口感唔错,墨鱼滑冠弹牙同埋蟹籽食落教卜卜声🥬🌽花花绿绿个名改得咁
享用咗一两碗汤之后就开始烚烚啲嘢食了👏🏻
🥩太极🐷🐮两仪
🌈七彩饺子、七色丸
⛵一帆风顺
🥬🌽花花绿绿
个名改得咁靓,其实系蔬菜嚟嘅,连摆盘都有心机过人🥰平时唔太钟意食菜,见到摆盘咁靓都忍唔住要食多啲
🦆台湾鸭血
男朋友劲钟意食鸭血,话呢个好好食,好嫩滑
🌺花月豪庭+ 🫧奇幻历险
呢两杯特色饮品卖相好可爱🥰花月豪庭嘅面头有清新嘅蜜瓜、奇异果同埋棉花糖蛋糕,好似个花园仔咁,而底下嘅饮品系蓝莓、苹果同埋北海道牛乳混合而成,唔会太甜,我自己几钟意🥰而奇幻历险就相对清新啲,系奇异果+豆奶同埋忌廉梳打,食饱饮返啖冇咁滞👏🏻
整体嚟讲呢度嘅食物除咗靓之外,仲好高质,而且环境好阔落,坐得好舒服,店员仲会好细心留意我哋嘅需要🥰下次再嚟会想试埋其他汤底啊