我的第一个的食评要奉献比甜品工房喇!n年前听住系红磡的朋友介绍有间几有特色的刨冰,果时唔系咁多甜品店有刨冰食,佢地的刨冰好大好大,卖相真系好靓好靓,仲有好多新鲜生果,睇得出真系好有心机呢!到我读大学,宿舍就系附近,成日同同学仔赶功课挨通宵前就黎食刨冰差差电,虽然间铺太细,成日都要坐出面,不过我地好钟意斗征服成个刨冰,由流住汗食刨冰到食到打冷震真系好满足。2位老板都认得我地,仲一有新产品都比我地试添!而家由于屋企同工作地点都唔就脚,已经好耐冇去。但系上个月情人节果日,返工途中系地铁拎左份头条日报,竟然比我系饮食果版见占左差唔多成个版面的甜品工房宣传广告,而且系大埔太和果边都开左一间!三八一班妇女踩完单车后,我地去左大埔呢间食糖水。呢度比红磡大好多,不过都迫迫地好多人,仲有电视睇,我见到menu多左好多新甜品,刨冰名称一如以往的充满甜蜜浪漫的感觉,有士多啤利刨冰「赤之恋人」,芒果乳酸刨冰「芒之恋曲」,劲多生果,超大份超靓,出面d刨冰永远都冇呢度咁靓同埋真材实料,真系好好味!!!估到冇但都多口问下有冇「榴梿忘返」,呢个夏季限定而且唔系常有的「榴梿忘返」简直系 "镇店之宝”!以前夏天系红磡食过
我的第一个的食评要奉献比甜品工房喇!

,卖相真系好靓好靓
,仲有好多新鲜生果
,睇得出真系好有心机呢!

。2位老板都认得我地,仲一有新产品都比我地试添!

,竟然比我系饮食果版见占左差唔多成个版面的甜品工房宣传广告
,而且系大埔太和果边都开左一间!

,芒果乳酸刨冰「芒之恋曲」
以前夏天系红磡食过,一试就爱上这个 ”极品”
!!!!!老板话迟下金枕头当做会香甜好多呢
!好期待啊...
「赤之恋人」
「芒之恋曲」
「紫葡之恋」
「冰桃玉露」
2009-03-08
$25 (其他)
「赤之恋人」
「芒之恋曲」