2018-07-08 380 浏览
食嘢除咗卖相 气氛都好紧要~ 位于上环的cafe life 店子小小 ~ 座位大概容纳20人~ 但眼见厨师 & 咖啡师 有六人 以上 😮 ~ 当中有型仔厨师~ 更有气质女咖啡师 😚 ~ 装修有欧式 vintage feel ~ 门口的玻璃炒豆机 见到 D豆 转转下 , 饥诗不懂但感觉良好 🤩第一次去还是樱花季节~ 橱窗附近摆放了一 株樱花, 很多少女在打卡 😆 ~ Black sesame latte $5x~ 点了冻嘅豆奶版~ 其实系应该点热嘅因为见到隔离枱𠮶杯拉花拉得好靓 😍🤣 可能因为有竹炭 饮落口好嚡 有微沙~ 有芝麻味但不太出众 🤣~Soffle Cheese cake $35~ 面𠮶层有少少雪柜味~ 芝士味有嘅 ~ 口感算松软 可以湿润啲就好喇~ 😅第二次去已经冇咗樱花装饰啦~Matcha latte ~ 豆奶版嘅奶泡都可以打得咁滑 ,仲有靓拉花 😍 👍🏻👍🏻 抹茶味香浓~ 所用的豆奶亦没有草青味 👌🏿👍🏻Fresh Strawberry Tart $65~ 面头的忌廉都是吸了一点雪柜味 😅  草莓不在季节所以不甜 ~但吉士 香滑~ 杏仁层 增添口感~ 饼底香脆 ~👌🏿😃整

第二次去已经冇咗樱花装饰啦~

整体来说定价中上 但气氛良好~ 饮杯咖啡睇下出面啲人 行嚟行去 ~忙里偷闲 不错啊 😚
饥point : 6 /10
#hungermarch #饥诗 #非饥诗