2012-04-17 75 浏览
转左形象的东海堂, 竟然多左泡芙卖 依家走「日欧式」甜品路线㖞~ 今朝杂志有介绍佢同COCO FRANS 的副线呀, 同样都系sell泡芙, 喜爱甜食的森巴豚当然忍不住要试下 比较下之前食开的beard papa先!!!讲品种, beard papa的泡芙口味就比较多, 吉士都n咁多只味, 依家东海堂只有3种: 原味...曲奇...杏仁...纯粹口痒, 买左一件「曲奇泡芙」...$17都ok啦! 拎上手都几重手...几足料...感觉上泡芙脆d同埋硬身d~~~ beard papa的就好似较为轻身d, 口感松化, 有少少「一阵风」的口感, 如果喜爱有口感的朋友们, 东海堂系唔错的选择~~~我觉得曲奇泡芙个曲奇面系最特别最吸引的, 但略嫌d曲奇食落朱古力味唔太够㖞~至于D吉士馅, 东海堂的Vanilla 馅好香, "杰"身同挺DD, beard papa就稀少少, 呢个我就比较喜欢东海堂的馅!! 好似抵食d 仲有一样, 就系东海堂的泡芙系开边架, 在中间唧吉士, 而beard papa就系底部唧入去, 唔系系咪因为咁样, 东海堂的吉士会多d, 手工心机都唔少!!!好期待佢地会有吉士夹新鲜生
转左形象的东海堂, 竟然多左泡芙卖
比较下之前食开的beard papa先!!!

好期待佢地会有吉士夹新鲜生果的泡芙, 可惜呢度无, 建议加士多啤梨吉士, 女生一定Like

曲奇泡芙
2012-04-14