2022-05-02
又一个星期六,同男朋友去尖沙咀食拉面😚🍜 唔使等位即刻入得,唔好睇佢门面细细,入到去都几多座位😊 男朋友order咗一碗中辣嘅增量叉烧辣麻味噌拉面($115),而我就order咗小辣嘅一碗特制辣麻味噌拉面($120),呢间拉面店系主打麻辣味汤底,基本上所有拉面都可以拣不同辣度,岩晒我呢d钟意食辣嘅女女🌶🌶🌶🥰☺️😆 当然唔食辣嘅朋友都可以拣唔辣😊 特制辣麻味噌拉面(小辣)🍜 $120一见到块叉烧就流晒口水🤤🤤 一层肥肉一层瘦肉梅花间竹,食落又香又软,劲邪恶😋❤️ 面条口感水准okay但不算突出。老实说,汤底超一般,毫无辣味、毫无麻味,只有一阵阵苦味,闻落亦无香辣味,$120得条玉米荀加块肉加d面,望落极单调,原来师傅俾少咗只温泉蛋我😐😓😵💫 有d失望,餐牌上都无乜食物选择,咁都可以俾少咗😂🙈 呢只温泉蛋好出色,碗拉面加返只温泉蛋即刻升华咗,蛋黄浆系日本鸡蛋嘅颜色,超流心,好味😋 📍价钱同香港普遍拉面店嘅价钱差唔多,唔记得有无收加一,其实餐厅主要都系自助式,枱面有齐调味料同水壶。另外,对碗拉面汤底都几失望,味道一般,所以性价比都一般。不过餐厅好贴心地预备咗围裙,等大家唔使食到成身都系😉
特制辣麻味噌拉面(小辣)🍜 $120