2022-07-16
知道将军澳新开咗呢间和洋料理fusion居酒屋系由前日本驻芝加哥领事馆家厨主理,好似好威咁!作为将军澳居民,一于试吓先!🦐薰衣草牛油虾意粉呢个意粉都几令人印象深刻,因为佢真系充满薰衣草香味,喺其他餐厅好少食到!四只大虾都好爽弹,配埋啲青/黄瓜,如果大碟啲就食得更满足啦🤤🍣辣味吞拿鱼他他配寿司米饼米饼煎得香脆,个吞拿鱼他他我就觉得如果无咁多酱,会更加食到𠮶种一粒粒吞拿鱼鲜味嘅感觉。不过厨师都好聪明地加咗个辣酱,令到整个米饼饼嘅味道层次提升,都几特别⬆️🦀自家制蟹肉忌廉饼一碟有四粒蟹肉忌廉「波」,外层香脆,里面嘅蟹肉忌廉都几香滑,配埋个茄酱酸酸甜甜特别开胃☺️🍵Matcha zest $42由绿茶、蜂蜜、青柠汁而成,其实就系蜂蜜绿茶,味道一般,但值唔值呢个价钱就见仁见智啦🤔🥥Coco-Yi-to $48由椰子水、青瓜、青柠汁、薄荷叶炮制,本来以为有椰子水应该都有啲椰香味,但发现成杯都系比青瓜味霸占咗,都几清新嘅🥒
🦐薰衣草牛油虾意粉
🍣辣味吞拿鱼他他配寿司米饼