2024-08-25
试佢哋嘅「$168和牛丼定食」,心情真系有啲矛盾。😅首先,呢个和牛丼嘅卖相绝对系一流!啡红色嘅和牛片围绕住个金黄色蛋黄,再洒上葱花同芝麻,睇落去已经好有食欲。🤤但系一食落去,就感觉有啲失望。和牛片虽然睇落去好鲜嫩,但实际上真系几难咬。可能系切得太厚,又或者系煮嘅时间唔够,总之食落口有啲费劲。😓不过个蛋黄就好正!同饭同肉一齐食,都几夹。味道方面都几出色,有浓郁嘅牛肉香同酱油香。套餐仲包括一碗味噌汤同埋蕨饼,蕨饼都有口感,都算系小小安慰。总括嚟讲,呢个和牛丼定食有佢嘅亮点,但就因为和牛嘅口感问题,令整体体验大打折扣。如果餐厅可以改善和牛嘅处理方法,相信会好好多。对于$168嘅价钱嚟讲,我觉得性价比一般。如果你系睇相打卡为主嘅话可以一试,但想食到啖啖肉嘅就要谂下喇。