2023-06-05 33 浏览
铜锣湾分店已经食过两次,原来尖沙咀都开咗分店👏🏻👏🏻开头见到地址都有啲愕然,因为前身系chumchummi𠮶个位本身同朋友book咗19:30 ,不过早行完街,所以早左嚟,Oppa好好😌话我哋早咗都冇问题,都可以比我地入去坐低睇Menu即刻睇吓有冇酱油蟹,系有㗎🤭超想食,但同行朋友唔食,所以食唔到🥲咁我哋拣咗四样野食,当然有我最钟意嘅海鲜煎饼、韩式猪手、经典紫菜包饭、排骨蒸饺,又系眼阔肚窄,最后都食唔晒😅讲吓啲嘢食,我每次必食嘅海鲜煎饼,呢个有虾,鱿鱼、青红椒、韭黄、韭菜,超多馅料,煎到好香好脆,但又唔会有油腻感,味道一如以往🤤同埋份量好多两个人食唔晒猪手嘅份量都几多,肥瘦比例适中,肉质软腍,有蔬菜篮配埋,唔好以为配菜就会hea,里面有六种唔同嘅菜,我最钟意加辣酱,泡菜包住一齐食经典紫菜包饭有八种材料,芝士、牛肉、红萝卜、生菜、青瓜、腌萝卜、蛋丝、牛蒡丝,入口有丰富口感,又有好香嘅麻油香味,好味排骨饺子有八粒大大粒,呢个会连个炉一齐上,用蒸气蒸住,咁啲饺子皮就唔惊会变硬,同埋可以keep住热食,呢个做法几细心最后我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

最后我哋叫咗一支不可缺少嘅米酒

2023-05-30