餐厅: OPPA韓國燒肉店
资讯:

2018-12-20 92 浏览
今日屎忽痕突然好想食韩烧🙈好耐之前同朋友食过呢间,印象中几好,所以就捉咗男朋友去食😁7点就去到唔太多人,好彩黎得早,好快就全场爆满出面仲要排队🙈一坐低店员就即刻畀啲配菜同酱汁我地,好快就帮我哋加埋个蛋卷落个炉边度😀个蛋卷系有蛋浆,泡菜同埋有少少牛奶,几滑同几特别👍两个人叫咗份黑毛猪,鸡肾,原粒带子,猪皮同两个白饭~黑毛猪几厚身,脂肪比例适中,我地煎煎下店员见我地有D狼狈就主动帮我地手剪开👍🏻我地完全无技巧咁煎,估唔到都几好食😯 净系点少少汁已经够味,里面又juicy,肉质嫩滑😁😁鸡肾我哋分开左几次烧,烧极都烧唔完咁😂 每人食左应该都有十粒🙈 腌料味道啱啱好唔会太咸,好爽口👏原粒带子超大粒!!即使系煎完之后都无乜点缩水,外皮煎得脆口,里面好滑同唔韧,食得出好新鲜同用料上乘😁👏店员有礼貌,配菜可以refill,又会主动帮手清洁个炉同剪肉,难怪咁多人排队😋

个蛋卷系有蛋浆,泡菜同埋有少少牛奶,几滑同几特别👍
两个人叫咗份黑毛猪,鸡肾,原粒带子,猪皮同两个白饭~

鸡肾,黑毛猪

原粒带子