家住坑口嘅朋友话系呢度想食烧味选择唔多,只系得太兴,街市烧腊档,季悦又装修中,当然梗系有大快活,大家乐嘅烧味饭。佢话呢间都开咗大半年有多,平日多数都系外卖,只系试过一,两次堂食,所以大家今日又嚟吓堂食,同试吓佢哋D厨房嘢。 卖相只系一般,话明系蒜蓉粉丝蒸胜瓜,点解D粉丝咁少嘅 😕 粉丝又唔系好贵,而味道o👌🏼豉油分量适中,唔咸 $78 一碟乳猪饭,大家觉得如何?分量唔少,可惜乳猪皮有点硬,边皮地方仲有D黒焦 🙄🙄 乳猪嘅腌味系Ok 嘅,唯有同自己讲,成只猪都梗系有猪头骨位,系咁好彩今次到我哽啫。我唔选择食烧肉,原因系佢哋系用猪腩排部位去做并唔系成只猪去烧⋯⋯如果只用腩位,就有可能系用雪藏猪排,所以⋯⋯义烧😋 好味,有少焦边,有少少肥肉在中间,有D juice , 好似系梅肉位置,唔鞋好有咬口 ,但个🐔就差D,俾咗最唔喜欢嘅鸡翼位,因为D皮好肥,可以冇咩肉可以食到啰 🙄🙄是日例汤红萝卜🥕合掌瓜鸡脚汤侍应话用咗好多鸡脚去煲㗎,好足料㗎,但呢两碗𥚃面都揾唔到D脚啰⋯⋯饭后,朋友话呢度D嘢水准唔算稳定,有食过好正嘅乳猪,有试过返到屋企才知道俾错嘢,但系冬天佢哋啲糯米饭就好正👍🏼👍🏼㖞⋯⋯咁希望

$78 一碟乳猪饭,大家觉得如何?

是日例汤
红萝卜🥕合掌瓜鸡脚汤

饭后,朋友话呢度D嘢水准唔算稳定,有食过好正嘅乳猪,有试过返到屋企才知道俾错嘢,但系冬天佢哋啲糯米饭就好正👍🏼👍🏼㖞⋯⋯咁希望今年冬天再来一试啦 👌🏼

2021-04-02