2022-05-04
终于开返晚市,响OpenRice见到荃湾悦来坊开咗间新嘅日式放题就谂住去试吓,喺门口见到佢间铺唔系好大,个样有少少伏不过book咗就入去试吓啦!呢度系用QR code点餐嘅,晚市如果六点前入座每位系$268再加一,佢哋都有好多唔同嘅选择包括刺身,寿司手卷,一品料理,拉面乌冬,天妇罗,甜品等等。我哋一开始点咗唔同嘅刺身包括有三文鱼、油甘鱼、黄金螺、鱿鱼、北寄贝、马刀贝,甜虾同带子等等….佢哋嘅刺身一上枱都非常之澎湃,而且鱼生都好厚切,带子亦都好鲜甜同埋厚肉。佢哋嘅饮品除咗一般嘅汽水之外,仲可以有其他特色饮品包括珍珠奶茶、番石榴汁、柚子梳打同咸柠七,仲包每人一款雪糕我哋就叫咗红豆同芒果味嘅Häagen-Dazs,总括嚟讲你呢个价钱啲食物嘅质素的确唔错应该可以会再返嚟食😋