2018-03-26 74 浏览
四个人黎左倪姐食,作为九龙城友都要睇下呢间泰菜质素。7点9到门口已经有人等紧,我地约15分钟有位。见到好多人都系黎呢到打边炉,但我地就叫左虾饼、烧牛肉、船河、马拉栈炒芥兰、鸡肉+鸡肾串烧、炒金边粉。先来饮品椰青,比其他泰菜细左少少,胜左够哂冻同甜!烧牛肉几好食,配埋d特制酱汁,好惹味,牛肉唔韧!炸虾饼新鲜炸起热辣辣,一碟有8旧,除左觉得有d偏咸外,整体都觉得虾饼几好食香口!其中招牌菜船河我本身几期待,第一次食,觉得汤底好饮,少少药材味,微辣,但好易入口,最好食系佢!炒芥兰我就觉得太咸同辣,可能芥兰唔合时所以苦劲好强!反而鸡肉同鸡肾串烧几唔错,几入味,肉质唔干,面头搽左d甜甜酱汁好食!最后炒金边粉用左少少蛋皮包住,份量唔细,同样热辣辣!整体黎讲,质素算唔错,价钱比同区泰菜平少少!餐厅职员会用平板落单,但成晚得2-3个楼面唔太足够。

先来饮品椰青,比其他泰菜细左少少,胜左够哂冻同甜!

烧牛肉几好食,配埋d特制酱汁,好惹味,牛肉唔韧!

炒芥兰我就觉得太咸同辣,可能芥兰唔合时所以苦劲好强!

最后炒金边粉用左少少蛋皮包住,份量唔细,同样热辣辣!

2018-03-22