2017-08-03 5198 浏览
上司荣休搅欢送聚会,我负责订食物,咁大重任,立即温功课,俾我揾到呢一间。见地点近我中心,食评亦算正面,打去查询服务亦好,立即电邮报价单俾我,好!就订呢间!27人嘅聚会,我订咗15盘食物,本来要$2,962,但NGO竟然有九折,折实$2666!仲唔需要我俾按金,货到先俾现金或支票,真系好!食物准备送到,送货哥哥亦有礼貌!盘盘食物热辣辣,用锡纸盒封好,再整齐放入纸皮箱,连奉送嘅餐具同食物夹,干净企理,感觉加分!因聚会有其他环节,我哋喺一个半小时后先开餐,但每款食物仍能保存温热,份量亦十分之多,令我顷刻放下心头大石!沙律卖相靓,杂果鲜甜美味,我食咗两大碟!原来蒜蓉炒杂菜同焗芝士白汁双花一样,都系西兰花&椰菜花!蔬菜种类选择少咗,但两盘啲花都好新鲜爽脆,软硬适中!西兰花颜色翠绿,十分美味!两盘比较,我比较喜欢芝士焗双花,味道层次更好!我食咗三大碟,第二日Lunch再食两大碟!(事缘剩咗好多!)其他值得一赞仲有:白汁鸡皇意粉、红烧豆腐、牛油翠玉瓜杂菇等!拼盘好快清哂!同事话椒盐鲜鱿味道极佳!同香柠鸡件都新鲜香脆!(我因为唔喜欢油炸食物,所以冇食!)唯一值得改善嘅系:菠萝海鲜炒饭卖相麻麻,唔系我想

沙律卖相靓,杂果鲜甜美味,我食咗两大碟!

唯一值得改善嘅系:菠萝海鲜炒饭卖相麻麻,唔系我想像中嘅海鲜!另外,食物夹十分松,好难夹起食物!

由于份量比想像中多(或者系我订多咗!),28人食,依然剩返好多,最后同事又食又拎后,第二日要继续做lunch!

当日放工后,我有whatsapp赞老友记负责人林小姐,佢回覆我讲多谢!

坦白讲,事前筹备期间一直战战兢兢,惊订错食物就大煲粥!但最后能顺利让退休上司&同事享用一顿丰富美食兼有一个美好回忆,老友记~多谢你!

老友记到会~确实值得推介!我已推介俾细妹、同事&朋友!如果你愿意信我!你应该唔会失望!

2017-07-28
外卖送餐
  • 焗芝士白汁双花、椒盐鲜鱿、菠萝火腿蛋沙律、白汁鸡皇意粉、香柠鸡件