餐厅: 鴻星中菜 (MOKO新世紀廣場)
资讯:

2016-01-09 2879 浏览
以前觉得鸿星酒家d点心几好食, 但近年d野食质素差左, 今次既午茶都令人有点失望~呢menu见到呢个芋头鱼卖相几令, 好小酒楼点心有得叫, 所以叫黎食下,点知... 实物完全同图片不符 黎到果下谂左5秒呢碟咩黎, 好彩味道都ok,里面仲有菇, 芋头几粉不过唔够多, 菇仲多过芋头~而呢个黄金年糕原来系用椰丝包住年糕, 年糕本身已经好甜, 加埋椰丝直头甜到漏 虾饺就正正常常, 不过不失, 虾肉几爽~叉烧肠就麻麻地, 皮太厚同林, 但都有好多叉烧既~最后要赞下呢个罗宋汤腐皮卷, 配搭几创新, 而且食落味道浓郁, 酸酸甜甜, 几好食~整体点心既质素差左, 短期内都唔会再去~
实物完全同图片不符
香酥芋头鱼
金沙年糕
虾饺就正正常常, 不过不失, 虾肉几爽~
虾饺
叉烧肠就麻麻地, 皮太厚同林, 但都有好多叉烧既~
叉烧肠
罗宋汤鲜竹卷
整体点心既质素差左, 短期内都唔会再去~
2016-01-04
午餐