2025-01-01
朋友话想试下 平时好多人排队 所以就上网订枱试下佢 结果系强差人意明太子奶油鲜虾蛋包饭 一上嘅时候佢分开咗个明太子酱同个蛋包饭 问都唔问声一野𠝹开个蛋一下倒哂成个酱落个饭度 我都未反应得切 相又未影 已经得返个结果 其实 真系咁赶咩?点解唔问下人想倒几多酱 一系你就一上碟系咁 无谓分开个酱啦 好听啲系好贴心咁帮你切埋同倒酱 但喺客人角度 完全觉得你分开个酱同饭系多此一举 一系你就问下人驶唔驶自己嚟啲酱多到浸湿哂个饭 得个䶢字 系有明太字嘅味道 但本身明太子已经有䶢味无须再加咁多盐吧!!! 真系䶢到唔想再食多啖 实在太多酱 。。。唯一可赞系个蛋仲系保持嫩滑 虾嘅份量亦好够酥炸软壳蟹塔塔酱汉堡整体系合格嘅 但无惊喜 完全系能凭名称想像味道 软壳蟹算系酥脆 个包皮亦做到外脆内软 酱嘅份量亦适中 的确好过个饭好多 但唔称得上好味夏水海洋梳打成杯嘢唔知饮紧啲咩 好似分离咗嘅梳打加糖酱 好难饮热美式咖啡好彩喱杯斋啡中和下个蛋白饭䶢味 好味实在称唔上 就系普通一杯普通斋啡而已整体嚟讲 都唔需要帮衬 朋友话平时好多人排队 我就话唔排队都唔驶光顾 至少今餐所有嘢都唔会想令人再次点
结果系强差人意
明太子奶油鲜虾蛋包饭