2017-09-17 185 浏览
趁好友long trip前,想一齐食返餐好+倾计饮嘢,好友话想食火锅,我就做定功课,上“开饭"揾食,今次就拣咗人气高企而我哋又未食过嘅101手工涮涮锅啦!预早book定位唔洗等就即时入座,环境好靓好舒服,下次会早啲book定卡位对住个景,一定会更正!一入座,服务员好细心讲解放题内容,逐一介绍唔同汤底嘅辣度和特质,又细说食物饮品简介和之后会追加食物单等,超级细心周到,值得劲!食物选择真系好多,最紧要系每样质素都超高又新鲜,最最最惊喜系连酒精饮品都唔洗另加收费,超正九款自选调味料任用,有我特别至钟意嘅麻酱,点牛肉超级好味!冬瓜卜卜蚬海鲜锅 - 汤底超级丰富,未开始前食蚬肉饮清汤,超甜超正。而且底部放有一大片冬瓜,吸收晒所有精华,简直一流!麻辣麻酱手撕鸡 & 秘制麻辣木耳 - 两款前菜都好入味又开胃,连我不太好辣嘅都觉得好味,仲有之后可无限追加!时令海鲜拚盘 - 哗,超新鲜甜美,每款海鲜都各有特色又爽口,任食套餐再加$58嘅海鲜,我觉得好抵同超满足手切安格斯Prime Grade牛颈脊肥牛片 - 我都要讲𠮶句超级有牛味⋯⋯哈哈!牛肉片肥廋比例完美,总之超正101特选手工火锅拼盘 - 其实每样

九款自选调味料任用,有我特别至钟意嘅麻酱,点牛肉超级好味!

。而且底部放有一大片冬瓜,吸收晒所有精华,简直一流!
冬瓜卜卜蚬海鲜锅

时令海鲜拚盘

手切安格斯牛颈脊肥牛片

101特选手工火锅拼盘 - 其实每样都好好味,我至爱两款黑松露饺、芝士墨鱼丸、安格斯牛丸。

101特选手工火锅拼盘

手工即时炸响铃拼即炸鱼皮 - 两款即炸食物都新鲜香脆,特别系炸鱼皮,食到停唔到口。

即炸响铃&炸鱼皮

追加:油麦菜、白鳝片、8吋长鳕场蟹棒 - 白鳝鲜甜、蟹棒真才实料,劲正!

Red & White wine Sangria、白酒、Mojito、蜂蜜水果冰茶 - 所有酒精饮品任饮,无论酒精与否饮品都好有特色,超级配合食火锅嘅需要,简直超级满足!

木糠奶茶布丁 - 最后套餐的甜品,好有奶茶香又唔会过甜,完美句号!

以套餐这个价钱,食到如此高质素嘅火锅食材,仲要所有饮品无限任饮,超级满足。
101从此成为我嘅必选火锅餐厅啦
2017-09-14