2022-10-24 57 浏览
黎到浅水湾见到装修几靓就走入去食下,chill下~甲罗烧一个外表咁吸引嘅海鲜小食,有好多蟹膏,食落去淡淡滋味,侧边仲配合左啲鱿鱼烧嘅脆片,食落去到刺激味蕾,海鲜嘅味道始终都系比较入味。即使一份细细的海鲜小食,已经够晒满足,仲可以有剩余嘅胃口食其他正野串烧牛舌同串烧黑豚腩一定要试下,牛舌咬落非常弹牙,仲好多汁添,配上少许嘅柠檬汁令味道更加多变。而黑豚腩经过串烧后,油脂布满表面,口感juicy,加上柠檬汁令食落口冇咁油腻,两款都非常推介。不得不试佢地嘅火山卷,即叫即炸,有炸猪排嘅涵,再加上辣沙津酱同火灸芝士配上炸过嘅外表,令佢嘅味道同口感都丰富。左口鱼边寿司即使叫咗咁多嘢食,都好想试吓一款寿司,果然冇令我失望,烧得恰当,而且左口鱼边质地松法,好溶入个珍珠米,唔错嘅选择粒粒鱼生饭真系见到粒粒都咁大,而且望落同食落都新鲜,填满晒碗嘅每一个角落。真系唔系每一间鱼子都系咁好食,佢唔会系好腥𠮶种,反而带有少少甜,好好送饭。食日本餐厅最紧要是佢嘅Wasabi,愈细微愈睇得出餐厅嘅细心。唔系普通嘅Wasabi酱,感觉上好似有少少自己磨出黎~热食就叫左和牛炒饭香味好浓,好有锅气而且啲牛肉炒完亦唔会变得烟韧
黎到浅水湾见到装修几靓就走入去食下,chill下~

甲罗烧

左口鱼边寿司

粒粒鱼生饭

热食就叫左和牛炒饭香味好浓,好有锅气而且啲牛肉炒完亦唔会变得烟韧。

最后叫咗warabi mochi,食下日本式嘅甜点,满足一下,佢嘅软硬程度刚好,远望有啲透,而且绿茶粉都上得好贴,唔会哽喉,食几旧都唔会太滞

留意到餐厅员工好仔细咁打理餐厅每一样嘢,卫生情况同埋餐具嘅摆设都有细心咁处理👍🏻